FM-FPR/2018-01

 

A REGO-PLAST Kft. az Iparfejlesztés FM-FPR/2018 -01 jelű pályázat keretében támogatást nyert a „Hulladékhasznosítási fejlesztések a Rego-Plast Kft.-nél” című projektjének megvalósítására.

A projekt adatai a következők:
Támogatási szerződés száma:
Ikt.sz.: THF/677-6/2019-ITM_SZERZ
A projekt címe:
„Hulladékhasznosítási fejlesztések a Rego-Plast Kft.-nél”
A projekt összes elszámolható költsége
: 80.533.634 Ft
Támogatás összege:
39.999.000.- Ft
A projekt bemutatása:

Hulladékhasznosítási fejlesztések a Rego-Plast Kft.-nél című pályázatunk során beszerzésre került:
- 1 db Légkeveréses 25 l-es szárítókemence 2 tálcával
- 1 db Szárítókemence mintatartó rács
- 1 db Szárítókemence vákuumpumpa szekrény
- 1 db Szárítókemence vákuum szívattyú
- 1 db Szárítókemence vákuumérték kijelző
- 1 db Szárítókemence szoftver a mérési adatok mentésére
- 1 db Lindner Micromat 2000 PX 43 típusú shredder

Beszerzésre került egy vákuumos szárító labor eszköz, amellyel a laborba bekerülő anyagok nedvesség tartalmát tudjuk beállítani, állandó értékre hozni. Idáig ilyen berendezéssel nem rendelkeztünk. A minőségbiztosítás erősítéséhez kapcsolódó fejlesztés rendkívül fontos volt már a cég életében, hisz a pontos hiteles mérés a minőségbiztosítás alapköve.

A második beszerzett berendezés egy shredder aprító berendezés,amely az előre kiválogatott PET palackok aprítását végzi el, köszönhetően a daráló gép egyedi technológiai kialakításának, illetve fizikális méreteinek. Az aprító shredder alkalmas újabb műanyag hulladékok feldolgozására, illetve már meglevő nagyobb hulladékok hatékonyabb feldolgozását is segíti. A fejlesztés során egy olyan új aprító berendezést telepítettünk, amely lehetővé teszi a cégünknél jelenleg még nem feldolgozott (pl. PET palackok), és jelenleg már feldolgozott műanyag csomagolási hulladékok újrahasznosítását is.